Sida 1 av 1

Sliter och drar i ”kroppsstrumpan”

Postat: sön 21 mar 2021, 14:33
av Cima
Lillan fick på sig en ”kroppsstrumpa” efter kastreringen i torsdags och nu när hon har piggnat till - oj vad hon är besatt av att slicka bort den! Om hon inte sover eller äter så sliter hon och drar i ”baddräkten” som börjar fluffa och fransa vid alla kanterna. Nästan så att man blir orolig för kattens tunga och att hon ev. får i sig trådarna. ”Kroppsstrumpan” har ju ett syfte, att katten inte slickar sönder såret, och den ska vara på till nästa torsdag, men hur avleder jag henne från att slicka och dra i eländet? Leka får vi inte göra än. Det enda sättet är att ha henne i knät och klappa och trösta och se till att hon inte sliter och drar.

Re: Sliter och drar i ”kroppsstrumpan”

Postat: sön 21 mar 2021, 19:59
av Yrhättans
Cima skrev:Lillan fick på sig en ”kroppsstrumpa” efter kastreringen i torsdags och nu när hon har piggnat till - oj vad hon är besatt av att slicka bort den! Om hon inte sover eller äter så sliter hon och drar i ”baddräkten” som börjar fluffa och fransa vid alla kanterna. Nästan så att man blir orolig för kattens tunga och att hon ev. får i sig trådarna. ”Kroppsstrumpan” har ju ett syfte, att katten inte slickar sönder såret, och den ska vara på till nästa torsdag, men hur avleder jag henne från att slicka och dra i eländet? Leka får vi inte göra än. Det enda sättet är att ha henne i knät och klappa och trösta och se till att hon inte sliter och drar.


Jag köpte body hos veterinären till mina. Jag tog av den några timmar per dag och passade på att tvätta den. Torkade med hårfön. På det sättet tog vi oss igenom veckan.
Skickar länk från kattstatus med olika tips
https://kattstatus.se/sida26.html

Re: Sliter och drar i ”kroppsstrumpan”

Postat: sön 21 mar 2021, 21:20
av ApanAnn
Katten i rosa velourtrosor var ju extra snygg :grin:

Re: Sliter och drar i ”kroppsstrumpan”

Postat: mån 22 mar 2021, 11:44
av Cima
Tack! Ja, en sån där mormorstrosa vore nog nåt!